11 Nisan 2006 Salı günü Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği ile Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin işbirliği ile düzenlenen Temel Yoğun Bakım Eğitim Toplantısı geniş bir katılım ile yapıldı. Açılışı Ankara Numune Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Mahmut Koç tarafından yapılan toplantıda, temel yoğun bakım kavramları yanında cerrahi ve dahili yoğun bakım hemşireliği oturumu da yapıldı.
Toplantıya 139 kişi katıldı. Katılımcıların %38'i uzman doktor, %31'i araştırma görevlisi ve %31'i hemşire idi.
Uzmanlık alanlarına göre katılımcıların dağılımı şu şekilde idi; Anestezi %29, İç Hast %21, Göğüs Hast %11, Genel Cerrahi %10, Ortopedi %7, İnfeksiyon %6, Göğüs ve kardiyovasküler cerrahi %6, Acil Tıp %5, Eğitim hemşireliği %3, KBB %1, Kadın Doğum %1.
Katılımcıların %4'ü Ankara dışından idi. Katılımcıların %93'ünün eğitim hastanelerinde çalıştığı, kurumlara göre dağılım değerlendirildiğinde %54'ünün Devlet Hastaneleri'nde, %41'inin Üniversite Hastaneleri'nde, %5'inin de özel hastanelerde görev yaptığı belirlendi.
Kurs Yöneticileri
Uzm.Dr.Mustafa Aydın Çevik
Doç.Dr.Arzu Topeli İskit
Doç.Dr.Kaya Yorgancı
| Açılış Konuşması Doç.Dr.Mahmut Koç | |
| Yoğun Bakım Yapılanması: Fiziksel Yapılanma, Yönetim, Organizasyon Doç.Dr.Arzu Topeli İskit | .swf/560 KB |
| Yoğun Bakımda Solunum Desteği: Solunum Monitorizasyonu, Mekanik Ventilasyon ve Sonlandırılması Doç.Dr.Gül Gürsel | .swf/1.1 MB |
| Kahve Arası | |
| İleri Kardiyak Yaşam Desteği Doç.Dr.Muhammet Güven | .swf/500 KB |
| Ciddi Travma Hastasının İzlem ve Tedavisi Doç.Dr.Kaya Yorgancı | .swf/1.9 MB |
| Öğle Yemeği | |
| Şok ve Hemodinamik Monitorizasyon Dr.Yusuf Alper Kılıç | .swf/1.4 MB |
| Yoğun Bakımda Genel Destek Tedavi: Profilaksi, Analjezi, Sedasyon, Beslenme Doç.Dr.Bilgin Cömert | .swf/250 KB |
| Kahve Arası | |
| Yoğun Bakımda Enfeksiyonlara Yaklaşım: Önlenmesi ve Takibi Prof.Dr.Dilek Arman | .swf/310 KB |
| Yoğun Bakımda Hemşirelik Hizmetleri Hemş.Asuman Öz (.swf/3.5 MB), Hemş.Filiz Kandemir (.swf/2.8 MB) |





