14. Ulusal Yoğun Bakım Zirvesi Dopdolu Bilimsel İçeriğiyle Antalya’da Yapıldı

Problem odaklı ve güncel 23 oturum 2 sözel bildiri 81 konuşmacı

Prof. Dr. Levent Yaman

14.Ulusal Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım (TDCY) Kongresi ve 6. Avrasya Yoğun Bakım Toplantısı, açılış konuşmaları ve müzik dinletisiyle konuklarına “merhaba” dedi.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Levent Yamanel, konuşmasında, “Yoğun bakım tıbbı, kritik hastaların tanı ve tedavisi gibi çok önemli bir sorumluluğa sahip… Bütün dünyada ve ülkemizde yoğun bakım ile ilgili gelişmeler baş döndürücü bir hızla devam ediyor. Çok geniş ve heterojen ilgi alanı olan bu bilim dalına ait gelişmeleri ve en güncel bilgileri bulabileceğiniz bir kongre düzenlediğimize inanıyorum” dedi.

10 Bildiri Sahibine Burs Verildi

Yamanel şöyle devam etti:
“Bilimsel düzenleme kurulumuzla ile birlikte ülkemizde alanlarında söz sahibi olan değerli bilim insanları yanı sıra yurt dışından da çok önemli konuşmacıları kongremize davet ettik. Ayrıca ilgi duydukları alanlarda birçok bilimsel çalışmada aktif rol oynayan yoğun bakımcı genç bilim insanları da konuşmacı olma fırsatı buldular. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kongre öncesi üç farklı kursumuz yapıldı. Yöneticileri tarafından titizlikle planlanan, teorik ve pratik konular içeren kurslarımızın çok yararlı geçtiğine inanıyorum.

Sözel ve poster bildirilerinin 10 tanesi derneğimiz tarafından burslu olarak kabul edildi.

Prof. Dr. Bilgin Cömert

Kongrelerin bir misyonu da ilaç ve medikal cihaz/malzeme sektörü ile kullanıcıları bir araya getirmektir. Medikal firmalar ürünlerini tanıtma, katılımcılar da bu alandaki yenilikleri kongremizde görme fırsatı bulacaklar.”

Tüm Yoğun Bakım Uzmanlarını Kucaklıyoruz

TDCY Başkanı Prof. Dr. Bilgin Cömert ise, “Özellikle yeni uzman olmuş ve mecburi hizmetini yapmakta olan meslektaşlarımızın kongrede yer almalarını, sahada yaşadıkları olumlu ve olumsuz olayların paylaşılması açısından bir fırsat olarak görüyoruz.

Dernek olarak ana dal ayrımı yapmaksızın tüm yoğun bakım uzmanlarının özlük haklarının korunması, iyileştirilmesi ve problemlerinin çözümü, yoğun bakım eğitimi ve hizmet sunumunda karşılaşılan problemlerin çözümü için gerekli girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bilim Hayatı, İnsanı, Eşyayı Anlayamaya Çalışmaktır

Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur

Kongrede ilk konuşmayı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı (TÜSEB) Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur yaptı. Prof. Dr. Keleştemur, dünyada bilimsel düşüncenin temellerinin atılmasını sağlayan gelişmeleri, tarihin bilinen ilk zamanlarından günümüze dek anlattı. Adeta dünya medeniyet tarihi dersi niteliğinde bir konuşma yapan Prof. Dr. Keleştemur, şunları söyledi:

“Bu toprakların bir insanı olarak zor şartlarda okudum, içinde bulunduğumuz şatları sorguluyoruz, neden bilgi üretemiyoruz, neden Batının gerisindeyiz diye… Sağlık alanında evrensel üne sahip bir insana rastlayamazsınız, yurtdışında çalışan isimler hariç… Kendimce birtakım sonuçlara ulaştım elbette; ama bunun sebebi olmalı! Bilim bence hayatı, insanı, eşyayı anlayamaya çalışmaktır. Günümüzde akla ve bilime sarılmaktan başka çaremiz yok.”

Kongre sayfası: http://dcyogunbakim2017.org

About author

-->